maszk2

9 hiba a lapmaszkok használata során

A lapmaszkok kétségtelenül a koreai kozmetikai piac legnépszerűbb termékei. Egyre népszerűbb az igényes hölgyek körében.

Miért olyan népszerűek? Mert kényelmesek, olcsók és hatékonyak.  Megfelelően és rendszeresen használva a maszkok lenyűgöző hatást gyakorolhatnak a bőrünkre. 

Míg a szokásos  arcmaszkok általában a bőr méregtelenítésére vagy tisztítására szolgálnak, addig a lapmaszkok kissé különböznek abban az értelemben, hogy általában a bőr maximális hidratációját biztosítják.

Könnyű szérumokkal vannak átitatva, amelyek számos hasznos összetevőt tartalmaznak a bőr számára, például antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, hialuronsavat stb. Ezeket a tápanyagokat az előre vágott lapok visszatartják, és a bőrön keresztül továbbítják a bőr mélyebb rétegeibe. A képlet összetevőitől függően a maszkok hidratálást, táplálékot, életerőt, ráncok ápolását, ragyogást biztosítanak. 

A maszkok aktív hatóanyagainak biztosítani kell a megfelelő hatóidőt, hogy működjenek  és tényleges hatásuk legyen. A hagyományos maszkok esetében a hatóanyagok sokszor előbb elpárologtak a bőrről, minthogy a bőrbe beszívódva kifejthették volna hatásukat. A lapmaszkok megakadályozzák a párolgást, a lapok akadályt képeznek, így  sokkal hosszabb ideig megtartják a nedvességet. Ennél fogva sokkal több időt hagynak az összetevőknek a bőrön történő behatolásra. Ez az oka annak, hogy a lapmaszk használata után a bőrünk sokkal könnyebb és ragyogóbb lesz. A lapmaszkok ebben a tekintetben határozottan felülmúlják a szokásos maszkokat.

kép forrása: Pinterest

HOGYAN HASZNÁLJUK A LAPMASZKOKAT?

1. A lemezes maszk felhordása előtt tisztítsd meg a bőrödet, hogy a tápanyagok könnyebben felszívódhassanak.
2. Használj tonikot a bőr előkészítéséhez és kiegyensúlyozásához.
3. Ha van esszenciád / szérumod / ampullád, amelyet szeretnél használni, akkor ezeket felviheted, de erre nincs szükség, mivel a lapmaszkok helyettesítik az esszenciákat.
3. Vedd ki a maszkot a csomagolásból.
4. Hajtogasd szét a maszkot és illeszd fel az arcodra, beállítva a szem, az orr és a száj kivágásait. Ha maradt esszencia a tasakban, azt felhasználhatod még a nyakra és dekoltázsra is.
5. Hagyd a maszkot hatni 15-25 percig (olvasd el az ajánlott időre vonatkozó utasításokat).
6. Távolítsd el a maszkot, és az extra felszívódás érdekében masszírozd be a maradék esszenciát a bőrödbe.
7. Ezután jöhet a kedvenc szemápoló krémed és a hidratálód, hogy az összes tápanyag benn maradjon a bőrben.

Fontos! A hidratáló maszkokat használhatod naponta, azonban a fehérítő, hámlasztó stb, maszkokat elég hetente egyszer alkalmazni!

Ezek a praktikus maszkok csodálatosak, mivel lehetővé teszik, hogy az összetevők mélyen behatolhassanak a bőrbe, és az arcod ragyogónak és kellemesen hidratáltnak érzi magát a használat után.

Ne feledd azonban, hogy még a napi maszk sem helyettesítheti a szokásos bőrápolási rutinodat!

kép forrása: Pinterest

MILYEN HIBÁKAT VÉTHETÜNK A LAPMASZKOK HASZNÁLATA SORÁN?

1. A bőr nincs megtisztítva, előkészítve  a használatuk előtt.

  A hatóanyagok nem tudnak felszívóni teljesen. Ügyelj arra, hogy alaposan eltávolítsd a felesleges smink vagy egyéb szennyeződéseket a bőrödről. A még jobb eredmény elérése érdekében próbáld meg hámlasztást, mielőtt felhelyeznéd a maszkot.

2. Közvetlenül a használat előtt vesszük ki a hűtőszekrényből

 Köztudott, hogy a hideg, és a jég összehúzza a pórusokat. A hatóanyagok nem tudnak maradéktalanul felszívódni a bőrbe. Azonkívül a túl alacsony hőmérsékletű maszk irritálhatja, károsíthatja is bőrünket. Javasoljuk, hogy a maszkokat 30 perccel a használatuk előtt vedd ki a hűtőből. Hagyd, hogy a maszk visszatérjen a normál hőmérséklethez. Ez a legideálisabb a bőr számára!

3. Nem jól illesztjük az arcra

 A maszkok általában csak egy méretben kaphatók, és nem minden arcformára illeszkedik tökéletesen. Ahhoz azonban, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lapmaszkból, próbáld a lehető legjobban az arcodra illeszteni a lapot, és feltétlenül nyomkodd a bőrödre a szoros dermális érintkezés érdekében. 

4. Nem távolítjuk el a maszk hátulján lévő védőréteget

 Egyes lapmaszkokhoz külön filmréteg tartozik, amely megakadályozza, hogy az összecsomagolásnál a lapok összeragadjanak. Ezt használat előtt mindenképpen el kell távolítani. Olvasd el figyelmesen a használati útmutatót, mely utal erre a lépésre.

5. Túl hosszú ideig hagyjuk az arcon

  Téves az az elgondolás, hogy „minél tovább hagyom, annál jobb eredményeket kapok”.Ez azonban  ellentétes hatással lehet a bőrre. A lap kiszárad  és kiszívja a nedvességet a bőrből. Ezért kérjük, kövesd a csomagoláson szereplő ajánlott időt. 

6. Használata utáni arcmosás

Használatuk után sose szabad lemosni az arcon maradt eszenciát! Helyette óvatosan masszírozd bele a bőrödbe. Előfordulhat, hogy ragacsosnak érzed utána a bőröd, és ez zavaró számodra, ilyenkor az lehet a  megoldás, hogy másfajta maszkra váltassz.

7. A megmaradt eszencia kidobása

 A lapmaszk kivétele után tapasztalhatod, hogy rengeteg eszencia marad a tasakban.Ez értékes és drága folyadék, ezért ne dobd ki!  Ez elegendő mennyiség a nyak és dekoltázs kezeléséhez is.

8. Használatuk után nem kerül sor hidratálásra

 Ez nem szükséges lépés, ámde nagyon hasznos! Ugyanis a hidratáló krémmel megakadályozhatjuk a felhasznált hatóanyagok és a bőrbe jutott nedvesség elpárolgását.

9. Edzés közben viseljük

 Egyes lányok úgy döntenek, hogy maszkot használnak edzés közben, hogy időt takarítsanak meg. Valójában a testünk mozgás közben méregtelenít is, és a kijutott méreganyagok beleszívódnak a maszk anyagába. Ez allergia kialakulásához, esetleg pattanások megjelenéséhez vezethet.

képek forrása: Pinterest

Facebook
Pinterest
Email

További bejegyzések

A koreai sztárok szépségápolási titkai

A koreaiak világszerte híresek kultúrájukról, szépségápolási hagyományaikról és nem utolsósorban médiasztárjaikról. Szinte alig akad olyan fiatal, aki ne ismerné valamelyik tv sorozatukat

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozz fel hírlevelünkre

© Koreamaszk.hu / Koreai kozmetikumok webáruháza - természetes bőrápolás

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
×
×

Cart