Barion Pixel
mask

5 házi készítésű, organikus arcápoló készítmény

Mit szólnál néhány egyszerű bőrápolási termék elkészítéséhez?

A házilag készített bőrápoló készítmények már régóta részei a világ számos kultúrájának, a recepteket gyakran adták át a fiatalabb generációknak.  Az elmúlt években a házi bőrápolás a zöld szépségmozgalom növekedésével összhangban újjáéledt.

Ahhoz, hogy elindulhass az egészségesebb életmód felé, és saját testápolási termékeket készíts, organikus  alapanyagokat kell beszerezned.

A legjobb bőrtápláló, ragyogást kiváltó, ráncokat csökkentő bőrápoló összetevők közül néhány közvetlenül a saját konyhánkban is megtalálható. Próbád ki ezeket a recepteket organikus összetevők felhasználásával, hogy csökkentd a toxinoknak való kitettséget és elősegítsd a környezet védelmét.

1. Acai Berry arcradír

  • 1/2 csésze acai bogyópor
  • 1/2 csésze zabliszt
  • 1/2 csésze finomra őrölt kukoricaliszt
  • 1/2 csésze kaolin agyag
 

Utasítás

  • Mielőtt elkezdenéd, keress egy védő maszkot, vagy köss egy kendőt az orrod és a szád eltakarásához, hogy elkerüld a porított összetevők belégzését. Óvatosan tedd az összes hozzávalót egy üveg fűszertartóba. Szorosan tekerd rá a fedelet, és alaposan rázd össze, hogy homogén porrá keveredjen. Hagyd 5 percet, hogy a por leülepedjen az üvegben.

Használd ezt a bőrradírt hetente 2-3 alkalommal az arcon vagy az egész testen.

  • Tartsd a fedelet szorosan zárva, és legfeljebb egy évig tárold.
  •  

Hogyan kell használni?

  • Használatához egyszerűen üss ki egy kis port a tenyeredbe, és keverd össze egy-egy apró adag vízzel, amíg pép nem képződik.
  • Ezután kis körkörös mozdulatokkal finoman súrold meg az arcodat. Öblítsd le meleg vízzel, majd jöhet a toner és a hidratáló krém.
  •  

Miért az acai berry?

Mivel a szépség belülről fakad, mindig ajánlott acai bogyót fogyasztani. Sokan használják az acai bogyót turmixokban, desszertekben is.

Az acai bogyó nemcsak a fogyásban és a tartós  fenntartásában segít, hanem kiegyensúlyozza a hormonokat, növeli az energiát, erősíti a szív egészségét és serkenti az anyagcsere funkcióit.

Az Acai Berry gyulladáscsökkentő tápanyagokkal van ellátva, C-vitamin-, A-vitamin- és élelmi rosttartalmával lassítja az öregedés folyamatát, és javítja az általános egészségi állapotunkat is.

2. Almaecetes tisztító toner

Utasítás

Tölcsér segítségével öntsd az összes hozzávalót egy kis üvegbe (kb. 1,5 dl-es), és tekerd rá alaposan a tetejét. Jól rázd össze a keveréket.

1-2 hónapon belül eltartható. Hűtőben kb. 6 hónapig is eláll!

Hogyan kell használni?

Naponta kétszer arctisztítás után nedvesíts meg a keverékkel egy pamut tisztító korongot, és alaposan törölgesd át vele az arcodat, hogy az összes szennyeződést és sminkmaradványt eltávolítsuk. Ezután használj hidratálókrémet, szérumot.

Miért használjunk almaecetet?

 Almaecet kiegyensúlyozza a bőr természetes pH-értékét, és szétbontja az elhalt hámsejtek közötti kötéseket (hámlaszt), hogy a bőr pórusai nyitva maradjanak. Enyhíti a napfény-, és öregedési foltokat, valamint javíthatja a pattanásokat és a pattanások hegeit. Végül kiválóan alkalmas a felesleges olajok és sminkek eltávolítására, amelyek pl. az olajos tisztító módszer elvégzése után maradhatnak .

Ez a toner hihetetlenül egyensúlyozza a bőr tónusát, megszabadul a pattanásoktól, és természetes ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

3. Luxus E vitaminos krém

  • 2 teáskanál zöld tea – infúziós olaj
  • 1 teáskanál jojoba olaj
  • 2 E-vitamin kapszula
  • 2 csepp kamilla illóolaj
  • 3 csepp rózsa muskátli illóolaj
  • 6 csepp levendula illóolaj
  • 3 teáskanál szőlőmagolaj

Utasítás

Tölcsér segítségével öntsd az üvegbe a zöld tea–infúziós olajat és a jojobaolajat. Szúrd át az E-vitamin kapszulákat, és nyomd a tartalmát az üvegbe. Add hozzá az illóolajokat és a szőlőmagolajat. Egy percig jól rázd össze.

Palackban tárolandó. Akár hat hónapig is eltartható, ha nem tárolják közvetlen napfénynek kitett helyen!

Hogyan kell használni?

Használj néhány cseppet naponta kétszer a bőr tisztítása és tonizálása után.
Az arcolajok jól működnek a nedves bőrön, ezért néhány csepp tonerral töröld át előtte az arcodat. A hozzáadott nedvesség lehetővé teszi, hogy egyenletes alkalmazást érjen el, és segítse bőrét a hasznos anyag felszívódásában, így a növényi anyagok mélyen a bőr dermális rétegeibe tudnak felszívódni.

Hatása:

Ez selymes és könnyen felszívódó hidratáló krém mindenki számára előnyös, beleértve az érzékeny és reaktív bőrűeket is. A szőlőmagolaj ultrakönnyű, mégis tele van tápanyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek a bőrt regenerálják és egészséges ragyogást adnak. Kivételesen magas E vitaminnal ez a hidratáló krém megvédi a  bőr sejtjeit a korai öregedéstől, az UV-sugaraknak és a környezeti szennyező anyagoknak való hatékony kitettség miatt a szabad gyökök károsító hatásaitól.

4. Élénkítő méz + Spirulina arcmaszk

Hogyan kell használni?

  1. Először győződj meg róla, hogy jól megtisztítottad-e a bőröd, majd keverd össze a két összetevőt, hogy paszta legyen.
  2. Vidd fel ujjbeggyel vagy arckefével az arcodra és a nyakadra. Hagyd hatni a maszkot 20 percig, majd öblítsd le meleg vízzel és töröld szárazra az arcod.
  3. Miután a teljes maszkot eltávolítottad, kövesd a rutinodat hidratálóval, arcolajjal vagy szérummal a hidratálás érdekében.

A spirulina előnyei:

  • magas kalciumtartalom
  • gyulladáscsökkentő tulajdonságok
  • emésztőrendszer támogatása
  • antioxidánsok
  • allergia enyhítése
  •  

Ez az egyszerű és könnyű arcmaszk kiváló választás minden bőrtípusra. Hidratált és ragyogó bőrérzetet kölcsönöz a bőrének, egyenletesebbé teszi a bőrtónust és sikeresen veszi fel a harcot  a baktériumokkal szembeni küzdelemben.

5. Rózsavizes zöldagyag maszk

1/2 csésze zöld agyag
1/4 csésze kaolin agyag
1/4 csésze tejpor (zsíros
tejtermék, szója vagy kókuszdió)
Rózsavíz

Hogyan kell használni?

Mielőtt elkezdenéd, keress egy védő maszkot, vagy köss egy kendőt az orrod és a szád eltakarásához, hogy elkerüld a porított összetevők belégzését. Óvatosan tedd az összes hozzávalót egy üveg fűszertartóba. Szorosan tekerd rá a fedelet, és alaposan rázd össze, hogy homogén porrá keveredjen.

Fontos! A száraz összetevőket legfeljebb egy évig tárolhatod légmentesen lezárt edényben. Miután a száraz összetevőket összekeverted a rózsavízzel, a zárt edényt hűtőszekrényben tárolva 4 napon belül fel kell használni!

Mielőtt használod a maszkot, adagolj 2 teáskanál keverékhez apránként kevés rózsavizet, kevergesd addig, míg a kívánt krémes állagot el nem éri.

Vastagon kend fel az arcodra, hagyd hatni 15-20 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.

Érzékeny bőrűek 5-10 perc után mossák le!

Használata után toner és hidratálókrém következzen.

Ez a maszk előnyös zsíros, kombinált, normál, érzékeny, túlterhelt és pattanásos bőrtípusok esetén.

Facebook
Pinterest
Email

További bejegyzések

A csiganyálka szépítő ereje

A csigamucin egyértelműen az egyik legnépszerűbb összetevő a koreai bőrápolás világában. Aki már használt valamilyen terméket, biztosan beiktatott legalább egy, csiganyálat tartalmazó

Klairs, az érzékeny bőr szakértője

 100% vegetáriánus. 100% kegyetlenség mentes . 100% -ban elkötelezett amellett, hogy vegán, állatbarát márkává váljon. Bár a Klairs egyelőre nem vegán kozmetikai márka, ellenezte az állatkísérleteket,

This Post Has 21 Comments

  1. Excellent post! We are linking to this great content on our website. Keep up the great writing. Nettle Aldric Peadar

  2. If you are going for best contents like I do, only go to see this web page all the time because it presents feature contents, thanks

  3. I get very useful information on your page, I feel lucky

  4. Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you taking the time and energy to put this short article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile. Ezmeralda Lanny Maite

  5. Why can’t we just appreciate the fact that he is the most expert person in the world in cleaning his house? Jorja Patrice Santina

  6. very good submit, i certainly love this web site, carry on it Gnni Robers Dawes

  7. Positive site, where did u come up with the information on this posting? Lynelle Dar Casper

  8. This site was? how do I say it?
    Relevant!! Finally I have found something which helped me.

    Thanks a lot!

  9. Everything is very open with a really
    clear explanation of the issues.
    It was definitely informative.
    Your site is very useful.
    Thanks for sharing!

  10. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!

    Extremely helpful info specifically the last part
    I care for
    such information a lot. I was seeking this certain information for
    a long time. Thank you and best of luck.

  11. Everything is very open with a precise clarification of the challenges.

    It was definitely informative.
    Your site is very useful.
    Thanks for sharing!

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozz fel hírlevelünkre

© Koreamaszk.hu / Koreai kozmetikumok webáruháza - természetes bőrápolás

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
×
×

kosár