Barion Pixel
peptidek

Öregedésgátló szupersztárok: a peptidek

Mik is azok a peptidek?

A peptidek a ma legnépszerűbb összetevők, melyeknek hatása igen sokrétű. Más úton hatnak a bőrre, általában valamilyen folyamatba avatkoznak be és így közvetve fejtik ki jótékony hatásukat.

A peptidek két vagy több aminosavból felépülő láncok, tehát apró fehérjetöredékek, a fehérjék pedig testünk építőkövei.
Legtöbbjüket az öregedésgátló krémekben lehet megtalálni, de léteznek pigmentfolt-halványító, hegkezelő, gyulladásgátló peptidek is. Ezek az egyedülálló bőrápoló összetevők olyan funkciókat látnak el, amelyeket más bőrápolási elemek nem tudnak. 
A peptidek szokatlan képességeik miatt különösen hatékonyak az anti-ageing bőrápolási termékekben. Például segítenek a ráncok helyreállításában, mégpedig úgy, hogy segítik a kollagén képződését, emellett javítják a bőr rugalmasságát a simább, fiatalosabb bőr érdekében. Növelik az anyagcsere hatékonyságát, segítenek a bőr helyreállításában, beleértve a kisebb sebek és a bőrbetegségek, például pattanások okozta hegesedést.
Egyes peptidek javítják a keringést, egészséges ragyogást kölcsönözve a bőrnek. Védenek a szabad gyökök károkozása és a bőr zsírtartalmának megváltozása ellen, segítenek a pigmentfoltok halványításában. A kiszáradás ellen is küzdenek, hogy a bőr fiatalabb, üdébb és ragyogóbb legyen.

Hogyan működnek a peptidek?

A peptidek a kollagén és az elasztin rostok építőkövei a bőrben. Talán a legismertebb fehérje típus a kollagén peptid, ez a bőr dermisz rétegében található.

A peptideknek többszáz féle változata létezik, amelyek az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

  • Dipeptidek – két aminosavból állnak
  • Tripeptidek – három aminosavból állnak
  • Oligopeptidek – két-két aminosavból állnak
  • Polipeptidek – több mint 20 aminosavból állnak
  •  

A peptidek képesek megerősíteni a fehérjetartalmat a szervezetben. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebbet termel egy specifikus fehérjét: a kollagént.
A kollagén megőrzi bőrünket dúsan, feszesen és rugalmasan. Gyerekkorunktól a 20-as éveink elejéig nagy a termelés, de minden évben 1%-kal csökken a 30-as éveinktől kezdve, és a 40-es éveinkben megáll.

Ha peptideket adunk a bőrápolási programunkhoz, akkor a bőr felgyorsítja a kollagéntermelést.
Mivel a peptidek kisebbek, mint a fehérjék, könnyebben felszívódnak a bőrbe. Apró hírvivőkként működnek, jelzéseket adva bőrünknek, hogy vészhelyzet van, és több kollagénre van szükség. Úgy működik, hogy a peptidek üzeneteket küldenek a bőrnek, hogy a kollagén lebomlott, és új kollagént kell termelnie.

Számos peptid létezik, amelyek specifikusak minden bőrszükséglethez:

  • Carrier peptidek – Ásványi anyagokat juttatnak a bőrbe a kollagén fokozása érdekében.
  • Enzimgátló peptidek – Segítenek lelassítani a bőr természetes kollagén lebomlását.
  • Jelző peptidek – A bőr különböző részeitjelzik , hogy több fehérjét, például elasztint és kollagént termeljenek.
  • Neurotranszmitter peptidek – Úgy viselkednek, mint a botox, mivel megakadályozzák, hogy a vegyszerek összehúzzák az izmokat, ami simább bőrhöz vezet.

Miért jók a peptidek a bőrnek?

Nyilvánvaló előnyei miatt a peptidek nagyszerű kiegészítői a bőrápolási programoknak . Felveszi a harcot az idő előtti öregedés ellen, segíti a szervezetet, hogy több kollagént termeljen, és fiatalabbá varázsolja a bőrt.

Néhányat más összetevőkkel is kombinálnak, hogy megfeleljenek a zsíros és pattanásos bőrnek.
A legtöbb bőrtípus számára is megfelelőek, mert könnyen felszívódnak a bőrbe. Bizonyos típusú peptides kezelések még előnyösebb non-invazív alternatívát jelentenek a Botox-szal szemben. Ezt úgy éri el az erre specializálódott peptidféle, hogy az izomösszehúzódásért is felelős acetil-kolin kiáramlását blokkolja, így az nem jut az erekből a bőr (mimikáért felelős) izmaiba. Ennek köszönhetően láthatóan és érezhetően is feszesebb kontúrok maradnak hátra 

1.Csökkentik a ráncok megjelenését

Mivel a peptidek több kollagén termelésére serkentik a bőrt, ezáltal csökkentik a finom vonalakat és ráncokat. A megnövelt kollagénraktárak teltebbé és egészségesebbé teszik a bőrt.Több anti-aging szérum és gél is tartalmaz peptideket, ezek feltöltik a bőrt, eltüntetik a szarkalábat és javítják a bőr textúráját, tisztaságát. 

2.Segítenek megelőzni a korai öregedést

A bőr idő előtti öregedése szintén gyengítheti szervezetünk védekező funkcióját . Hajlamosabb az irritációra, a napsugárzás okozta károsodásra, sőt egyes esetekben bőrrák kialakulásának kockázatát is kiválthatja.
Az oligopeptidek hidratáló és kollagénnövelő tulajdonságai segítenek lelassítani a bőr korai öregedését. A kollagéntermelés fokozásával gondoskodik arról, hogy a bőr telt, egészséges legyen, és készen álljon arra, hogy jól végezze a munkáját, amellett, hogy fiatalosabb megjelenésű.

3.Hidratálják a bőrt

A bőr megfelelő nedvességtartalmának megőrzése az alapja annak egészségének és hosszú élettartamának. Az oligopeptidek szerkezetének köszönhetően segítenek a bőr nedvesen tartásában. Nem tartalmaznak nagy részecskéket, könnyen beszívódnak a bőrbe.

4.Fokozzák a kollagéntermelést

A kollagéntermelés elősegítése nagyon fontos az öregedésgátló bőrápolásban, és nagyon kevés olyan összetevő van, amely valóban ezt teszi. A kollagéntermelés 1%-kal csökken a 30-as éveink elején, és teljesen leáll, ha elérjük a 40-es évet. A környezeti stressztényezők, mint például a környezetszennyezés, a stressz, az UV-sugárzás és a rossz életmód akár felgyorsíthatják ezt a folyamatot.
Bizonyos peptidek, az úgynevezett hírvivő peptidek, jeleket hordoznak sejtről sejtre. 

Ha hozzáadják a bőrápolóhoz, ezek a hírvivő peptidek ezen jelek átvitelével segítenek a kollagén táplálásában. A kollagén a bőr szerkezetének fontos összetevője, és felelős a fiatalabbnak tűnő bőr sima, feszes megjelenéséért és érzetéért. Az életkor előrehaladtával azonban csökken a bőrünkben természetesen jelen lévő kollagén mennyisége, ami vonalak, ráncok kialakulásához és a bőr megereszkedéséhez vezethet 
Az oligopeptideket tartalmazó krémek a legjobbak a kollagéntermelés fokozásában. Ennek oka, hogy molekuláris szerkezetüknek köszönhetően könnyebben felszívódnak a bőrön keresztül.

5.Gyorsítják a bőr regenerálódását

A peptidek képesek a sebgyógyulás felgyorsítására, a gyulladás csökkentésére és a kollagénszint növelésére. Mivel a peptidekben lévő antioxidánsok segítenek megnyugtatni a bőrt, csökken a gyulladás.

6.Minimalizálják a szem alatti sötét karikák megjelenését

A szem alatti sötét karikákat számos tényező okozhatja, beleértve a hiperpigmentációt, az alváshiányt, a folyadékvisszatartást és a bőr elvékonyodását. A peptidek segíthetnek csökkenteni a szem alatti karikák megjelenését azáltal, hogy élénkítik a bőr tónusát, és táplálják a kollagént, hogy leküzdjék a természetes öregedési folyamat okozta elvékonyodást.

7.Védenek a szabad gyökök ellen

Mivel az oligopeptidek elősegítik a bőrsejtek felhalmozódását, alapvetően erősítik a bőr védőrétegét, és növelik a védelmet az UV-károsodás és más környezeti behatolók ellen.

Hogyan kell használni a peptideket?

A peptidek gyakran egyike az öregedésgátló készítmények kulcsfontosságú összetevőinek. Gyakran kombinálják hialuronsavval , egy hidratáló összetevővel, amely tömegének 1000-szeresét képes megtartani vízben. A peptideket gyakran kombinálják retinollal , egy A-vitaminból származó összetevővel , amely elősegíti a sejtcserét , a C-vitaminnal , amely elősegíti a bőr megjelenésének ragyogását, és a niacinamiddal , a B-vitamin egyik formájával. AHA-k vagy alfa-hidroxisavak kiolthatják a peptidek hatékonyságát.

A peptidek jól működnek szérumokban, maszkokban, krémekben vagy bármiben, ami egy ideig a bőrön marad, így nagyobb esélyük van bejutni a bőrgáton. Ezenkívül néha peptideket tartalmazó szérumokat alkalmaznak a bőrre olyan eljárások után, mint a lézer vagy a mikrotűs eljárások.

Mik a peptid egyéb előnyei?

Amellett, hogy késleltetik a megereszkedett bőr és a striák megjelenését, ezek a kis fehérjemolekulák a fogyást is elősegíthetik .
A hidrolizált kollagén peptidek, beleértve az étrend-kiegészítőket és a fehérjeporokat is, csökkenthetik az ízületi fájdalmat. Egy 2015-ös kutatásban a kettős vak, véletlenszerűen kontrollált vizsgálat kimutatta, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal javíthatják a rheumatoid arthritist.

Mik a mellékhatásai?

Helyi alkalmazás esetén kevéssé ismertek a mellékhatásai. A leggyakrabban jelentett mellékhatások a szeplők fokozott előfordulása és az anyajegyek sötétedése.

Kik használhatják?

Testreszabható természetüknek köszönhetően a peptidek széles körben elérhetőek bárki számára. Mivel több kombináció is létezik, amelyekben specifikus fehérjéket kapunk, bárki számára előnyösek lehetnek.

Az öregedő bőrűek számára előnyösek lehetnek a ránctalanító krémek és szérumok, amelyek kifejezetten az öregedő bőrre készült peptideket tartalmaznak. Az aknéra hajlamos bőrűek számára előnyösek lehetnek a peptid krémek, amelyek segítenek kezelni a pattanásokat és csökkentik a bőr zsírosságát.
A gombás fertőzésben szenvedők örülhetnek a gombák elleni küzdelemre szánt peptid krémeknek. Vannak még keratin alapú peptidek is, amelyek elősegítik a bőr és a haj hidratáltságát és helyreállítását.

Mikor használjam a peptideket?

Peptid alapú krémeket a szokásos módon alkalmazzuk: naponta kétszer, a szokásos adagolási renddel megegyezően. Egyes peptid krémek segíthetnek védekezni az UV-sugárzással szemben, de ezek csak a szokásos fényvédők erősítésére szolgálnak, nem helyettesítik őket.

Összefoglalva:

A peptidek sokoldalú összetevők, amelyek sokféle kozmetikai felhasználásra alkalmasak. Ha a bőrápolási rutinja jelenleg nem tartalmaz peptideket, fontolja meg, hogy frissítse a mindennapi termékeit olyanokra, amelyek erőteljes peptidkeverékeket tartalmaznak, hogy javítsák bőre általános megjelenését és érzetét a világosabb, egyenletesebb és fiatalosabb megjelenés érdekében.

Peptid tartalmú készítmények

A Derma J egy kozmetikai márka, amely bőrgyógyászok által lett kifejlesztve.

A Derma J termékeket többek között azért fejlesztették ki, hogy az esztétikai beavatkozások és kozmetikai kezelések után megnyugtassa a bőrt. A termékek mind klinikai mind pedig otthoni használatra is alkalmasak.
A Pepastin termékek intenzív bőrnyugtató és erős fiatalító hatással rendelkeznek.

Mindegyik termék tartalmazza az összes jótékony peptidet.

A Derma J elkötelezett amellett, hogy biztonságos és optimális bőrápolási rendszert tudjon nyújtani bőrgyógyászok által, az Ön egészséges bőre érdekében.

A Derma J nem csak azonnali javulást biztosít a kozmetikai kezelések után, hanem látható változásokat is ígér a rendszeres napi használat során.

 A termékek peptideket tartalmaznak, melyek stimulálják és termelik a kollagént a bőrben, ez elősegíti a bőr regenerációját és rugalmasságát. A Derma J- az Ön egyéni bőrgyógyásza – napról napra fiatalabb és egészségesebb bőrt ígér az Ön számára. 

A Pepastin termékek intenzív bőrnyugtató és erős fiatalító hatással rendelkeznek. 

Derma J Pepastin Intensive Cream
Derma J Pepastin Essential Toner
Derma J Pepastin Soothing Gel Mask
Facebook
Pinterest
Email

További bejegyzések

A csiganyálka szépítő ereje

A csigamucin egyértelműen az egyik legnépszerűbb összetevő a koreai bőrápolás világában. Aki már használt valamilyen terméket, biztosan beiktatott legalább egy, csiganyálat tartalmazó

Klairs, az érzékeny bőr szakértője

 100% vegetáriánus. 100% kegyetlenség mentes . 100% -ban elkötelezett amellett, hogy vegán, állatbarát márkává váljon. Bár a Klairs egyelőre nem vegán kozmetikai márka, ellenezte az állatkísérleteket,

Összetevők Trend – 2021

Napjainkban egyre nagyobb a kereslet az úgynevezett “zöld” szépségápolási termékek iránt. A környezetvédelem, fenntarthatóság kiemelt szerepet játszanak nemcsak a mindennapi életünkben, de

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozz fel hírlevelünkre

© Koreamaszk.hu / Koreai kozmetikumok webáruháza - természetes bőrápolás

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
×
×

kosár