Barion Pixel
snail-mucin

A csiganyálka szépítő ereje

A csigamucin egyértelműen az egyik legnépszerűbb összetevő a koreai bőrápolás világában. Aki már használt valamilyen terméket, biztosan beiktatott legalább egy, csiganyálat tartalmazó terméket a napi rutinjába.

A koreai kozmetikai cégek élen járnak a különleges összetevők alkalmazásában. Számos igen érdekes összetevőt felhasználnak termékeikben (pl. madárfészek, méhméreg, kígyóméreg, szamártej, lózsír), mégis a csiganyálas kozmetikumok vezetik a mai napig a népszerűségi listát.

A K-beauty világában úgy vélik, hogy a csigamucinnak számos jótékony hatása van a bőrünkre, beleértve a pattanások kezelését, a hiperpigmentáció halványítását, valamint a finom vonalak és ráncok kisimítását .

De mi is valójában a csigamucin?

A csigamucin, más néven csiganyálka vagy csigaváladék-szűrlet, a csigák által természetesen termelt fehérjékből, glikolsavból és elasztinból álló sűrű folyadék. A csigamucinban lévő növekedési faktorok rendkívül előnyösek a csigák számára, és lehetővé teszik számukra a sérülések utáni öngyógyulást.

Egy kémiai elemzés kimutatta, hogy a csigamucin különféle anyagokat tartalmazott, köztük allantoint, kollagént, elasztint, glikolsavat, hialuronsavat és természetes antibakteriális szereket.

A csigamucin biológiailag legaktívabb és bőrápoló termékekben leggyakrabban használt formája a Cryptomphalus aspersa  puhatestűből, más néven barna kerti csigából származik.

Cryptomphalus aspersa puhatestűből származó váladék a nyálkahártya-, az albumin- és a nyálmirigy mirigyváladékának keveréke, mindegyik váladék különböző terápiás hatásokért felelős. A nyálkamirigy váladéka helyreállító hatású, az albuminmirigy váladéka antibiotikus hatású, a nyálmirigy váladéka pedig emésztést elősegítő és áthatoló hatású, amely elősegítheti a bőr hámlását és mélytisztítását.

A csigák kozmetikai és gyógyászatban való felhasználása nem újdonság vagy nem egyedülálló a K-Beauty termékekben. Az ókori görögök ismerték a csigamucin bőrgyógyító képességét, és belsőleg is használták.  gyógyászati ​​felhasználása az ókori Görögországig nyúlik vissza, ahol Hippokratész (az „orvoslás atyja”) javasolta a zúzott csigák használatát a gyulladásos bőrbetegségek kezelésére.

Hogyan gyűjtik be a csigamucint?

A múltban az extrakciós módszerek során a csigákat kegyetlenül éheztették, vagy sós vízbe vagy ecetbe merítették.  Manapság a módszerek sokkal kevésbé kegyetlenek, és bár a csigákat laboratóriumi körülmények között termesztik, optimális és nagyon kényelmes környezetben élnek

Szerencsére a jobb technológia fejlődésével ma már számos „kegyetlenség-mentes” módszer létezik a csiganyálka kinyerésére. Különösen Koreában, ahol az állatokon végzett kísérletek már illegálisak, az olyan márkák, mint a COSRX és a Mizon, jó példák a vezető K-beauty márkákra, amelyek etikusabb módon vonják ki a csiganyálkahártyát.

Például a COSRX úgy vonja ki a csiganyálkát, hogy egyszerűen ráhelyezi a csigákat egy hálóra, lehetővé téve számukra, hogy szabadon barangoljanak egy sötét és csendes szobában, és mucint hagyjanak a nyomukban. Ezeket a csigákat nem éri külső stressz, mert úgy gondolják, hogy az optimális mucintermelés akkor megy végbe, ha a csigák jól pihennek és jól érzik magukat élőhelyükön. 30 perc elteltével a csigákat visszaviszik otthonukba, hogy pihenjenek és visszanyerjék az energiát, miközben a mucint összegyűjtik és kozmetikai felhasználásra feldolgozzák.

A csigamucin használatának előnyei

A csigamucin számos összetett vegyi anyagot tartalmaz, amelyekről széles körben ismert, hogy jótékony hatásúak a bőrápoló termékekben. A legtöbbet idézett jótékony hatású összetevők közül az allantoin, a glikolsav és a hialuronsav. Ezenkívül a csigamucin természetes antibakteriális anyagokat is tartalmaz, amelyek széles körű előnyökkel járnak a bőr számára.

 • Sebgyógyulás javítása – A csigamucin segíthet a bőr regenerációs képességében. Egy patkányokon végzett vizsgálatban azt találták, hogy javítja a sebek gyógyulását – és még fel is gyorsítja a folyamatot 
 • A hegesedés megelőzése
 • A meglévő hegesedés csökkentése – a csigaszekréciós szűrlet sok olyan összetevőt tartalmaz (beleértve a fehérjéket, peptideket és elasztint), amelyek segítenek a pattanásos hegek gyógyításában. Ennek ismét van értelme, ha a természetben előforduló csigákra gondolunk – nagyon puha testük van, és gyorsan meg kell gyógyulniuk, mivel gyakran durva felületeken másznak –, és a nyálka segít nekik ebben.
 • Az UV-sugárzás miatti korai öregedés csökkentése (fotoöregedés) – Az oxidatív stressz jelentős szerepet játszik a bőrkárosodásban. A csigamucin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szintén fokozhatják a sejtregeneráló és -gyógyító képességét.
 • A kollagéntermelés javítása –Mivel a csigamucin stressz által kiváltott kiválasztódás, olyan összetevőkből áll, amelyek célja a sérülések helyreállítása vagy védelme. Ezek közé tartoznak a növekedési faktorok, amelyek új bőrsejtek és új kollagén növekedését idézik elő. A fokozott kollagéntermelés ragyogó bőrt, fényesebb hajat és erősebb körmöket eredményezhet.
 • A bőr hidratáltságának javítása – A csigamucinban található hialuronsav hidratáltan tartja a bőrt, és telt megjelenést kölcsönöz neki.
 • A bőrsejtek forgalmának növelése –  A glikolsav nagyszerű összetevője a sejtforgalomnak, mivel lebontja az elhalt bőrt, így friss bőr fejlődhet ki. Segít az enyhe hámlásban, így a bőr simább lesz, és mentes az elhalt sejtektől
 • Pigmentáció csökkentése – a csiga mucin antimelanogén tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek akadályozzák a melanintermelést. Ezért segíthet csökkenteni a hiperpigmentáció megjelenését.
 • A baktériumok szaporodásának megakadályozása – A csigaváladék nagyszerű módja annak, hogy tisztább legyen az arcod, és megakadályozd a baktériumok elszaporodását. Tanulmányok kimutatták, hogy a csiga nyálka antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. 
 • A bőr textúrájának javítása – A mucin glikolsavja segít leradírozni az elhalt hámsejteket. Ez egyenletes pigmentációt és egységes arcszínt eredményez.
 • Öregedésgátlás – a csigamucin szuper hidratáló, ráadásul allantoint, hialuronsavat és glikolsavat tartalmaz – amelyek mindegyike jótékony hatással van az öregedő bőrre.

Hogyan kell használni a csigamucint?

Mivel a csigamucin kivonat többféle készítményben kapható, a hatékony használat kulcsa abban rejlik, hogy a rutin melyik részéhez adja hozzá.

A csigamucin gyengéd, de aktív összetevő. Jól keveredik másokkal, például SPF-vel, C-vitaminnal és retinollal, ezért jól beilleszthető a bőrápolási rutinba. Sokan szeretik a csigamucint hidratáló célokra használni, ilyenkor érdemes mucint tartalmazó éjszakai krémeket használni.  A lefekvés kiváló alkalom arra, hogy bőröd ne csak a hidratálási előnyöket élvezze, hanem az összetevő egyéb helyreállító és regeneráló tulajdonságait is). Vidd fel minden este a tiszta bőrödre, rutinod utolsó lépéseként, rétegesen elhelyezve bármely más kezelési készítményre, például tonikokra vagy szérumokra.

Ha a csigamucint többcélú öregedésgátlóként szeretnéd használni, keresd szérumban, mivel ezekben az összetevők koncentrációja magasabb. Használd reggel és este, közvetlenül a tisztítás után, és minden más termék előtt.

Milyen készítményekben található?

 • Eszencia

Ezt a toner után kell használni, de minden vastagabb készítmény előtt. Finoman simítsd fel a csigamucin esszenciát a bőrödre, és hagyd, hogy teljesen felszívódjon. Ezután folytass a rutin többi lépését.

 • Szérum

Használd a csigamucin szérumot tonizálás és egyéb vízbázisú kezelések (például glikolos törlőkendő) után. Az esszenciához hasonlóan finoman vidd fel a bőrödre, és várd meg, amíg felszívódik, mielőtt folytatnád a rutin többi részét.

 • Krém

Nézd meg, milyen készítményről van szó. Ha vizes alapú krémről, akkor mindenképpen az olaj alapú termék előtt használd fel. Ellenkező esetben az olajréteg tetejére kerül, és nem éri el a bőrt.

Utolsó lépésként az olajalapú készítmények mehetnek tovább. Így a többi réteget is bezárja és rögzíti a hidratálást.

 • Maszkok

A csigamucin maszkokat hetente egyszer vagy alkalmanként használhatod, preferenciáitól függően. Ügyelj arra, hogy teljesen megtisztítsd az arcodat, és töröld szárazra a bőrödet a maszk felvitele előtt.

A fenti utasítások ezeknek a készítményeknek az általános alkalmazási módjai. A legjobb eredmény érdekében azonban olvassd el a termék címkéjén található konkrét használati utasításokat.

A csigamucin mellékhatásai

A csigamucinnak nincsenek jól dokumentált mellékhatásai. Mint minden összetevő esetében, az emberek allergiásak lehetnek rá. Elkerülheted az allergiás reakciókat, ha kis mennyiségű új terméket az alkar belső oldalán leteszteled, mielőtt az arcodra kennéd.

Azoknál az embereknél, akik allergiásak a csigamucinra, bőrpír, csalánkiütés és viszketés jelentkezhet többek között.

gyakori kérdések

 1. A csigamucin kegyetlenségmentes?

Számos módszer létezik a csigamucin extrakciójára. Egyes márkák azt a módszert használják, hogy az állatot külsőleg izgatják, mások pedig csak hagyják, hogy zavartalanul mozogjanak egy háló körül. Egyes cégek azt állítják, hogy úgy vonják ki a mucint, hogy közben nem okoznak kárt a csigákban, így rengeteg lehetőség van. Csak győződj meg arról, hogy a márka kegyetlenség-mentes-e.

2. A csiga mucin eltömíti a pórusokat?

Nem, ha megfelelő terméket használsz. Kerüld a vastagabb készítményeket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. Krém helyett inkább egy könnyű csigamucin esszenciát vagy maszkot válassz.

3. Világosítja a bőrt a csigamucin?

A csigamucin kivonat hámlasztó és antimelanogén tulajdonságai miatt világosíthatja a bőrt. Sok felhasználó esküszik arra, hogy élénkíti az arcszínt, de további vizsgálatokra van szükség ennek bizonyításához.

4. A csigamucin kezeli a pattanásokat?

Számos termék és felhasználó állítja, hogy a csigamucin segíthet a pattanások eltüntetésében. Ez gyógyító, hidratáló és hámlasztó tulajdonságainak tulajdonítható, de további kutatásokra van szükség ezen állítások alátámasztására.

5. A csigamucin jó zsíros bőrre?

Igen! A csigamucin hidratálja a zsíros bőrt, mivel glikozaminoglikánokat (GAG) tartalmaz, amelyek molekulái vonzzák a vizet.

6. Mit nem keverhetünk csigamucinnal?

Nem számoltak be mellékhatásokról a csigamucin és más vegyszerek között. Javasoljuk azonban, hogy mindig ellenőrizzd a készítményt, és konzultálj bőrgyógyászoddal, mielőtt új terméket adsz a rutinodhoz.

7. Keverhetem a csigamucint niacinamiddal?

Sok csigamucin készítmény már elérhető niacinamiddal. Tehát nem lehet probléma, ha úgy döntesz, hogy együtt használod őket. Mielőtt azonban hozzáadnád ezeket a bőrápoló összetevőket a rutinodhoz, konzultálj bőrgyógyászoddal.

8Használhatom a csigamucint zsíros/száraz/kombinált/normál/érzékeny bőrömön?

Igen! A csigamucin bármilyen bőrtípusra alkalmas.

9A csigamucin rontja a pattanásomat?

Nem! Valójában pont az ellenkezőjét fogja tenni. Ez a könnyű összetevő nem tömíti el a pórusokat, és gyógyító és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek felgyorsítják az akne gyógyulási folyamatát. Mivel tartalmazza a regeneráló glikolsavat, hatékony aknés heg, egyenetlen bőrtónus és pigmentációs kezelés is. 

10. Milyen gyakran használhatom a csigamucint?

Olvasd el és kövesd az egyes termékekre vonatkozó utasításokat. Általában olyan gyakran használhatod, ahányszor csak akarod!

11. Használhatom rutinszerűen a csigamucint olyan hatóanyagokkal, mint a C-vitamin, retinol, AHA vagy BHA?

Igen, biztosan lehet! A csigamucin gyengéd nedvesítőszer, és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért különösen nagyszerű erős vagy szárító összetevőkkel, például retinollal, C-vitaminnal, AHA-kkal és BHA-kkal keverve.

Melyek a legjobb csigamucin termékek?

Facebook
Pinterest
Email

További bejegyzések

Klairs, az érzékeny bőr szakértője

 100% vegetáriánus. 100% kegyetlenség mentes . 100% -ban elkötelezett amellett, hogy vegán, állatbarát márkává váljon. Bár a Klairs egyelőre nem vegán kozmetikai márka, ellenezte az állatkísérleteket,

Összetevők Trend – 2021

Napjainkban egyre nagyobb a kereslet az úgynevezett “zöld” szépségápolási termékek iránt. A környezetvédelem, fenntarthatóság kiemelt szerepet játszanak nemcsak a mindennapi életünkben, de

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozz fel hírlevelünkre

© Koreamaszk.hu / Koreai kozmetikumok webáruháza - természetes bőrápolás

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.
×
×

kosár