Barion Pixel

Az öregedő bőr ápolása

A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy te vagy a pilóta.

Michael Altshuler

Sajnos az órát nem tudjuk megállítani, így az öregedés folyamatát se. Ez pedig már a húszas éveink végén sajnos elkezdődik. Ha viszont ügyesen válogatjuk meg a bőrápoló termékeinket és jól állítjuk be az arcápolási rutinunkat, akkor nagymértékben lelassíthatjuk.

Természetesen az öregedés folyamatát a genetika erősen befolyásolja.

Az évek során legszembetűnőbb változások a következők:

  • a bőr rugalmasságának csökkenése
  • a bőr pigmentáció erősödése
  • a bőr elvékonyodása
  • az arc izomzatának gyengülése
  • a finom ráncok egyre jobban elmélyülnek
  • a szem körüli “szarkalábak” megjelennek majd mélyebbé válnak
  • a pórusok mérete nő
  • hajunk is vékonyodik, szárazabbá válik és törik, esetleg hullani kezd

Orna Wachman képe a Pixabay -en.

A másik öregítő faktor, a bőrünkre ható káros hatások:

  • UV sugárzás
  • dohányzás
  • alkohol
  • stresszorok
  • helytelen táplálkozás
  • mozgásszegény életmód
  • kevés víz fogyasztás
  • helytelen bőrápolás

30 ÉVES KOR FELETTI BŐRÁPOLÁS

Nem árt, ha minél előbb elkezdjük a bőrünk professzionális ápolását, hogy a bőr öregedését hátráltassuk, amennyire lehetséges.

Fő feladatunk ebben az életkorban a megelőzés.

Ebben az életkorban a bőr kevesebb lipidet képez, a kollagéntermelődés lassul, a bőrt védő zsírréteg vékonyabbá válik. Kialakulnak az első ráncok a szem környékén, valamint a homlokon is. Így a legfontosabb, hogy a bőrt megfelelően hidratáljuk és tápanyagokkal lássuk el. Fontos szeret kapnak az antioxidánsok is, amelyek megvédik a bőrünket a káros környezeti hatásoktól. És a legfontosabb a fényvédő használata! Minden olyan bőrfelületet, melyet ér a nap, védenünk kell, tehát a fejünket, a tarkónkat, füleinket és kézfejünket is be kell kennünk a krémmel.

Használjunk olyan készítményeket, amelyeknek magas a hialuronsavurea, a glicerin, az aloé vera, és az uborkakivonat tartalma. Arcápoláshoz használjunk jó minőségű, természetes olajokat.

A szabad gyökök hatása ellen védenek az antioxidáns hatóanyagok, mint a C- és E-vitamin, a Q10-koenzim és az A-vitamin.

40 ÉVES KOR FELETTI BŐRÁPOLÁS

A bőr természetes életciklusa lassulni kezd, megjelennek az elszíneződések, ráncok, a bőr megereszkedik a kollagéntermelés csökkenése eredményeként. Egyre jobban érzékeljük, hogy “öregszünk”. Hormonális változások is súlyosbíthatják a problémát, az  újra felbukkanó pattanásokkal, amelyektől a tini korszakunk után végre sikerült megszabadulnunk. 

Fő feladat ebben az életciklusban, hogy a kollagéntermelést serkentsük, megakadályozzuk a pattanások kialakulását, valamint csökkentsük a már kialakult ráncokat.

Használjunk olyan készítményeket melyek retinoidokat tartalmaznak, magas a C vitamin tartalmuk. A fényvédő faktorszáma is magasabb kell legyen, SPF50-es a megfelelő.

A retinoidok fényérzékenységet válthatnak ki, ezért mindenképpen az SPF50-es fényvédő krém használata javasolt! Ha szükséges, C vitamin tartalmú készítményekkel helyettesíthető. A C vitamin jól alkalmazható hiperpigmentáció, napégés  esetén is, valamint jótékonyan hat a pattanásos bőrre. 

 

50 ÉVES KOR FELETT

Az öregedési folyamat tovább zajlik, de a helyzetet a menopausa bekövetkezése még tovább ronthatja. Az ösztrogénszint változása, valamint a kollagén további csökkenése miatt a bőr még szárazabbá válik, a szemek, a száj környéke tovább ráncosodik, az áll vonala megereszkedik. A fiatalabb korban napkárosodást szenvedett bőrünkön előjönnek a különféle elszíneződések, foltok.

A bőrünk  már több odafigyelést igényel. A sápadt arcbőr és a szem alatti karikák nem is olyan ritka jelenségek. Ekkor már a további sejtkárosodás megelőzésén és a vízháztartás szabályozásán van a hangsúly. Ebben az életszakaszban gyorsan kiszárad a bőr, ami által a ráncok még jobban előtérbe kerülnek. Olyan különleges ápolásra van szüksége, mely tartalmaz kollagéntermelést serkentő hatóanyagokat és antioxidánsokat is. Természetesen ezekben az években egy jó minőségű fényvédő használatának is határozottan megnő a jelentősége. 

A géltextúrájú és a hidrokomplex krémek és maszkok, melyek hidratálnak is, valamint a gazdag éjszakai bőrápolók nyújtanak megfelelő ápolást a száraz és kevert bőrnek. Zsíros bőrűeknek javallott egy magas koncentrátumú szérum használata is.

A hidratáló krémek és helyi kezelések mellett már egyéb eszközök használatára is szükségünk lehet, például nagyon jó eredményeket érhetünk el a dermaroller használatával, mely szintén nagyon jó kis eszköz a kollagén képződés serkentésére. Az apró tűszúrások hatására biológiai aktivátorok termelődnek, mely által a bőr megfiatalodik, regenerálódik, továbbá a kollagén termelődés akár négyszeresére fokozódik. A  felfokozódott kollagén termelés beindítja a bőr fiatalodását, a ráncok eltűnését és a bőrhibák regenerálódását.

Több információt olvashatsz erről itt >>

60 ÉVES KOR FELETT

Ebben az életkorban a legszembetűnőbb elváltozás a bőr elvékonyodása. A bőr egyre szárazabbá válik, ezáltal egyre több mély ránc alakul a szemek, orr, homlok és száj környékén. Rugalmassága rohamosan csökken, egyre fakóbb, és színtelen. A hialuronsavtartalma csökken, ezért a nedvességel kevésbé tudja feltölteni belülről, a faggyúmirigyek mennyisége is csökken, ami által csökken a lipidtermelés, és a védő zsírréteg is jelentősen elvékonyodik.

 Ezért különösen fontos, hogy ezekben az években a bőrt nedvességgel és lipidekkel töltsük fel, és erősítsük a regenerációs képességét.

A megszokott bőrápoló készítményeinket tanácsos kiegészíteni éjszakai krémmel, hogy a természetes regenerációs mechanizmusokat támogassuk.

Rendkívül hatásosak a különféle peptidek, melyek igazi anti ageing “szupersztárok”. Ezek  sokféleképpen hatnak (pl. kollagéntermelést serkentő, pigmentfolt halványító, botoxot utánzó). 

A legeredményesebben bevethető szereplő a retinol. A retinol hámlasztja a bőrt, megszabadul a régi bőrsejtektől, és újakat hoz létre, ami új, friss, sima textúrájú bőrt eredményez. Segít a pórusok zsugorodásában is, és növeli a pórusok belsejében a sejtek forgalmát, így kevésbé valószínű, hogy eltömődnek a szennyeződésektől és az olajaktól. A leghíresebb tulajdonsága az, hogy segít a kollagén termelés növelésében. 

Aki nem elégszik meg a bőrápoló készítmények használatával, számos szépészeti beavatkozást vehet igénybe a szépészeti klinikákon.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Facebook
Pinterest
Email

További bejegyzések

A csiganyálka szépítő ereje

A csigamucin egyértelműen az egyik legnépszerűbb összetevő a koreai bőrápolás világában. Aki már használt valamilyen terméket, biztosan beiktatott legalább egy, csiganyálat tartalmazó

Klairs, az érzékeny bőr szakértője

 100% vegetáriánus. 100% kegyetlenség mentes . 100% -ban elkötelezett amellett, hogy vegán, állatbarát márkává váljon. Bár a Klairs egyelőre nem vegán kozmetikai márka, ellenezte az állatkísérleteket,

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozz fel hírlevelünkre

© Koreamaszk.hu / Koreai kozmetikumok webáruháza - természetes bőrápolás

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
×
×

kosár