Barion Pixel

Hogyan hámlasszak, ha érzékeny, rosaceás bőröm van?

A savaknak rengeteg fajtája van, különböző erősséggel, és a hámlasztáson felül rengeteg jótékony hatásuk van, rövid-és hosszútávon egyaránt. A bőröregedéstől kezdve a pattanáson át a zsíros és tág pórusú bőrig gyógyír mindenre, s mindenki kedvence lesz hamar időn belül. Na de hogyan is hat?

A bőr elhalt hámsejtek millióitól szabadul meg természetes megújulási folyamata során, de ez a folyamat lelassulhat, és ilyenkor a bőrnek segítségre van szüksége, hogy fellélegezhessen, és újra egészséges legyen. 
Ha szárazzá, fakóvá vált a bőröd, hámlik vagy problémás bőrrel küzdesz, pattanásokkal, mitesszerekkel, vagy csak a régi pattanások után visszamaradt foltokat/hegeket akarod eltüntetni, akkor a kémiai hámlasztás a megoldás. De ehhez tudni kell megfelelő terméket választani, bőrtípushoz és problémához mérten, ami nem mindig könnyű feladat.

A kémiai hámlasztók 3 legismertebb fajtája:

AHA ( Alpha hydroxy acid) leggyakoribb formái:
  • glycolic acid (glikolsav),
  • lactic acid (tejsav),
  • citric acid (citromsav, almasav, stb),
  • mandelic acid (mandulasav),

Az alfa hydroxi sav vízben oldódó sav, a legerősebb hámlasztó, a leglátványosabb változást ezzel lehet elérni. Aknés, heges bőrre, fakó, egyenetlen, foltos és öregedő bőr esetén tökéletes választás.

BHA (Beta hydroxy acid) formája:
  • salicylic acid (szalicilsav)

Zsírban oldódó sav ami a bőr legmélyére hatolva “kipucolja” az eltömődött pórusokat a bennük ragadt hámsejtektől. Szabályozza a faggyú termelést, összehúzza a pórusokat, használatával kevesebb mitesszer alakul ki. Gyulladáscsökkentő hatással bír, ezáltal a BHA jobb választás problémás bőrre. Érzékeny bőrre is ajánlatos.

PHA (Poly hydroxy acid) formái:
  •  gluconolactone
  • lactobionsav

Ő viszonylag frissen felfedezett, őt tartják az új generációs AHA-nak, hiszen a tulajdonságaik hasonlóak csak az esetleges irritáció nélkül hat. Vízben oldódó sav, gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, erősíti a védőréteget, kiváló a hidratáló hatása és antioxidánsban gazdag. Nagyon érzékeny vagy rosaceás bőr, pirosság vagy vízhiány esetén ő a megoldás, hiszen jóval kíméletesebb a két másik társánál.

PHA

Fő előnyök : Kíméletesebben hámlaszt, mint a szokásos savak, nedvesítőszerként működik. Az alfa-hidroxi-savakkal ellentétben ezek nem növelik bőrének napérzékenységét vagy a napkárosodás iránti sérülékenységét. 

• Kinek kell használni : Általában az érzékeny bőrű emberek profitálnak leginkább a laktobionsav használatából.

• Milyen gyakran tudod használni : Naponta egyszer.

• Jól működik : Egyéb savakkal.

• Ne használd együtt : Retinol.

 Ezek az enyhe savak tökéletesek minden érzékeny és / vagy száraz bőrtípusra, például ekcémára vagy rosaceára. Az érett bőr számára előnyösek lehetnek az antioxidáns tulajdonságok is, amelyek megvédik a bőr kollagénjét a lebomlástól. A PHA példái a bőrápolási világban a glükonolakton és a laktobionsav. 

Érdemes a hámlasztást az őszi-téli időszakra időzíteni, és ne felejts el reggel legalább egy SPF 30-as fényvédőt felkenni, hiszen a káros napsugarak könnyen foltokat okozhatnak!

A PHA előnyei

Kevésbé irritáló –A PHA molekulaszerkezete nagyobb, mint az AHA-nak, ami azt jelenti, hogy lassabban hatol be a bőrbe, ezért nem hámlasztja el olyan erősen, mint a kisebb molekuláris szerkezetű savak. 

A PHA-k lassabban oldják fel a fehérje kötéseket, amelyek az elhalt bőrt “odaragasztják” az arcunkra és a testünkre, mégis élénkíti  a bőrsejtek forgalmát, miközben javítják a bőr felszínének textúráját.

Véd a napsugárzás ellen – egy tanulmány szerint megóvja a bőrt a nap káros hatásaitól.

Minden nap használható – a  PHA-k elég gyengék ahhoz, hogy a legtöbb bőrtípusnál  mindennapi használatra képes legyen

Világosítja a bőrtónust – segít a hegek és a hiperpigmentáció csökkentésében is. Különösen azok számára hasznos, akiknél pigmentációs rendellenességek vannak, mivel kiváltja a sejtek regenerálódását. Arra készteti a testet, hogy gyakrabban újítsa meg a bőrsejteket, így sokkal rövidebb idő alatt távoznak a melaninban gazdag sejtek a bőr felszínéről, ezáltal fényesebb, tisztább arcszínt tár fel. 

Segíti a bőr hidratálását – A PHA-k nedvesítő szerek, ami azt jelenti, hogy képesek vonzani a nedvességet a bőrbe, javítva a hidratációt.

Öregedésgátló hatású –  feljavítja a bőr szerkezetét és kisímítja a bőrt, gyorsítja a sejtek megújulását, csökkentheti a finom vonalak és ráncok kinézetét.

Gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságú

Növeli a bőr barrier rétegének ellenálló képességét – rendszeres használatával képes megerősíteni a gát funkciót, idővel erősebbé és ellenállóbbá téve a bőrt.

Harcol a glikációval – A glikáció a sejtek „elcukrosodását” jelenti. Szinte minden testsejtünkben lezajlik, többek között a bőrben is. A túl sok cukor azonban rossz hatással van a testre és a bőrre egyaránt. A bőrben a cukormolekulák megkötik a fehérjéket, például a kollagént és az elasztint, és előrehaladott glikációs végtermékeket (AGE) alkotnak. Az előrehaladott glikációs végtermékek a kollagénrostok keresztkötéséhez vezetnek (ami rugalmatlanná teszi ezeket, így finom vonalak és ráncok kialakulását okozza), gyulladást okoznak.

Mellékhatásai nem ismertek – azonban mint minden sav, a laktobionsav is irritálhatja a bőrt. Ha száraz vagy érzékeny a bőröd, egyes készítmények túl erősek lehetnek. Kezdetben javasolt hetente 2-3 alkalommal tesztszerűen alkalmazni, és utána ettől el lehet térni (akár naponta lehet alkalmazni).

Hatékonyan beépíthetők számos termékbe – bőr és hajápoló termékekbe és higiéniai készítményekbe, pattanásellenes kezelésekbe, szérumokba, lotionba, lemosókba, tonikokba, emulziókba, peeling-készítményekbe (hámlasztókba).

FONTOS TUDNI!

Használata az esti rutin során ajánlott a hámlasztás utáni fényérzékenység elkerülése érdekében!

PHA TARTALMÚ TERMÉKEINK

Facebook
Pinterest
Email

További bejegyzések

Anti ageing tippek 1.- Öregedésgátló rutin

A ráncok az öregedés természetes velejárói, ezt el kell fogadnunk. Természetesen kialakulását nagymértékben lassíthatjuk az életmódunk megváltoztatásával, vagy akár csak a napi

Az öregedő bőr ápolása

A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy te vagy a pilóta. Michael Altshuler Sajnos az órát nem tudjuk

7 házi arcmaszk

A rutinunk igen fontos része a különféle arcmaszkok használata. Nagyon sokféle bőrprobléma orvosolható velük, azonban ha egy kicsit szeretnénk spórolni, akkor talán

This Post Has 48 Comments

  1. Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person’s web site
    link on your page at appropriate place and other person will also do similar in support of you.

  2. Thankfulness to my father who shared with me regarding this webpage, this weblog is in fact awesome. Cordelie Berkie Hewitt

  3. Great, thanks for sharing this article post. Much thanks again. Want more. Jenelle Lezley Zilla

  4. Hello to every one, the contents present at this web page are actually remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows. Victoria Brendis Gurevich

  5. Well I definitely enjoyed studying it. This subject procured by you is very helpful for accurate planning. Rosene Tommy Nata

  6. Thanks for sharing, this is a fantastic blog article. Really thank you! Cool. Marci Kenon Megan

  7. These are genuinely enormous ideas in regarding blogging. Joleen Ezechiel Broderick

  8. I have read so many posts about the blogger lovers except this paragraph is actually a pleasant post, keep it up. Cathie Mikey Bauer

  9. Juga memiliki velocity yang sangat pas bagi para member. Anastassia Felic Chessy

  10. If you wish for to grow your experience only keep visiting this web page and be updated with the most recent gossip posted here. Annetta Pincus Kevina

  11. These are actually wonderful ideas in on the topic of blogging. You have touched some good points here. Any way keep up wrinting. Patricia Waring Missi

  12. If you are going for best contents like I do, only go to see this web page all the time because it presents feature contents, thanks

  13. I randomly stopped by your site but you are really successful

  14. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your
    blog? My website is in the exact same niche as yours
    and my users would genuinely benefit from a lot
    of the information you provide here. Please let me know if this ok with you.
    Thanks a lot!

    1. It’s ok!

  15. Hi there i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i
    read this paragraph i thought i could also make comment due to this brilliant post.

  16. Thanks for finally talking about >Hogyan hámlasszak, ha érzékeny, rosaceás bőröm van? – KoreaMaszk <Liked it!

  17. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
    terrific blog!

  18. It was very useful, I can say it was a useful article for me.

  19. I simply could not leave your website before suggesting that I
    actually enjoyed the standard info a person provide to
    your guests? Is gonna be again ceaselessly to check up on new posts

  20. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice.
    Perhaps you can write next articles referring to this article.

    I wish to read more things about it!

  21. You produce quality content, I appreciate you

  22. This post gives clear idea in favor of the new visitors of blogging, that genuinely how to do blogging and site-building.

  23. This post is invaluable. Where can I find out more?

  24. We absolutely love your blog and find most of your post’s to be just what I’m looking for.
    Does one offer guest writers to write content for yourself?

    I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a number
    of the subjects you write concerning here.
    Again, awesome website!

  25. Very rapidly this web page will be famous among all blogging visitors, due to it’s fastidious articles or reviews

  26. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or
    tips. Perhaps you can write next articles referring to
    this article. I wish to read even more things about it!

  27. Great post! We are linking to this particularly great post on our website.
    Keep up the great writing.

  28. Hi there, I enjoy reading all of your post. I like to write a little comment to support you.

  29. Excellent beat ! I wish to apprentice even as you amend your
    site, how can i subscribe for a weblog website? The account aided me a applicable deal.
    I have been a little bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear concept

  30. We’re a group of volunteers and opening a new scheme
    in our community. Your website offered us with valuable info to work on. You have done
    a formidable job and our entire community will be grateful to you.

  31. Wow, great blog article.Really thank you! Really Great.

  32. Hi I am so glad I found your weblog, I really found you by error,
    while I was browsing on Yahoo for something else, Nonetheless
    I am here now and would just like to say thanks a lot for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the
    theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have book-marked it and
    also included your RSS feeds, so when I have time I will be
    back to read a lot more, Please do keep up the great jo.

  33. I think this is one of the most significant info for me.
    And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The site
    style is ideal, the articles is really great : D.
    Good job, cheers

  34. Hurrah! In the end I got a blog from where I can really obtain useful data concerning my study and knowledge. Ashley Dun Elden

  35. I was so pleased from your blog. Thank a person so much. Jemmy Vinny Desma

  36. Toujours aussi beau, aussi bien les photos que le texte, bravo Aline ! Minni Barnabe Haymes

  37. Asking questions are actually pleasant thing if you are not understanding something completely, except this article offers nice understanding even. Nike Normie Trisha

  38. Very good post! We will be linking to this particularly great content on our site. Keep up the good writing. Sharla Bradly End

  39. Very nice article. I definitely love this website. Keep writing! Beverie Milty Carling

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozz fel hírlevelünkre

© Koreamaszk.hu / Koreai kozmetikumok webáruháza - természetes bőrápolás

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
×
×

kosár